Unravel, svenskt spel från Norrland och Oddworld

Vi har snubblat på ett spännande spel som kommer från en svensk spelstudio uppe i Sundsvall. Själva omgivningen i spelen ska vara hämtat från omgivningar i samma stad samt från andra håll uppe i Norrland. Det är ett otroligt snyggt spel som har släppts precis och vi älskar det!

Spelet handlar om en figur som heter Yarny som ska ut på äventyr i de norrländska landskapen och på sin resa möter han flera motgångar. Yarny är en figur som består av garn och nystas hela tiden upp, så för att behålla sin form måste han samla på sig nytt garn. Vi vill inte berätta för många spoilers för det är ett spel som måste spelas!

Unravel kostar idag 199 kr och går att köpa till PC och Xbox One. Läs mer på deras hemsida http://www.unravelgame.com/

Tv-spelsindustrin har inspirerat andra spelmakare och nu börjar bettingbolagen anamma trenden, man använder samma känsla och uppbyggnad som tv-spelen hade på 90-talet. Sidor som Casino Heroes är ett bra exempel där man skapar sin egen figur som ska klara ”banor” för att tjäna nya freespins, frispel. Det leder oss in på nästa speltips som var ett av de populäraste spelen under slutet av 90-talet, och är kultförklarat idag. Oddworld: Abe’s Oddysee släpptes 1997 och nu har det kommit en uppföljare…

Oddworld: New ’n’ Tasty kom ut 2015 och är en fortsättning på succén där Abe återigen vill rymma från sina hemska arbetsgivare. Nya New ’n’ Tasty är i samma tappning som dess föregångare men innehåller förbättringar som gör det till en fröjd att spela. Har du inte spelar det första spelen så har du chans att göra det också innan du går över till 2015 års version.

Båda finns att köpa i spelbutiken Steam på internet och fungerar till Windows huvudsakligen, den nya versionen har stöd för både Windows och Mac.

Steam Oddworld: Abe’s Oddysee – 3 Euro (ca 30 kr)

Steam Oddworld: New ’n’ Tasty – 15 Euro  (ca 140 kr)