Minecraft finns snart på alla plattformar

wiiu

För ett par dagar sedan fick vi reda på att Nintendo plockar in Minecraft i sitt utbud. Nintendo Wii U kommer att få Minecraft i sin spelaffär från och med den 17 december 2015 lagom till jul och ledighet. Nintendo Wii U har haft det svårt på sistone och man har trott att det har varit en döende konsol. Det går dock inte att jämföra Xbox och Playstation med Nintendo för att det släpps helt olika titlar och spelteman. Vi skulle säga att Nintendo är mer för den som vill spela roliga och icke våldsamma spel, kanske mer anpassat för den yngre generationen. Nintendo har svårt att hänga med i trenden med våldsspel och first-person shooter, det ligger så mycket pengar i spel som Battlefield, Call of Duty, Just Cause osv. Marknaden suktar efter sådana spel och då hamnar Nintendo utanför.

Vi tycker att Wii U är en otroligt bra plattform som förtjänar mer uppmärksamhet. Tibia till Wii U skulle vara en dröm, men nog skrivet om det.

Här hittar du information om Minecraft på Wii U http://www.nintendo.com/games/detail/minecraft-wii-u-edition

Minecraft utökar

Minecraft kommer till Nintendos Wii U den 17 december och idag finns spelet på väldigt många plattformar. Från början fanns det bara till PC och Windows men nu kan vi hitta Minecraft på:

  • Windows
  • Linux
  • Xbox 360
  • Xbox One
  • Playstation 3
  • Playstation 4
  • Nintendo Wii U

Mintecraft en succé men grundaren lämna företaget till mjukvarujätten

De som är hardcorefans vet att Minecraft skapades av Markus ”Notch” Persson och hans svenska företag Mojang. 2009 bildande han Mojang och spelet kom ut till försäljning som en ”beta” med ett reducerat pris. Trots att det inte fanns någon färdig version såldes Minecraft i en miljon utgåvor på mindre än två år. En färdig version av spelet kom ut 2011 och då började även övergången till andra plattformar. Xbox 360 var först ut med att erbjuda spelet via sin butik.

I september 2014 fick vi reda på att Notch skulle sälja spelrättigheterna till Microsoft, något som kom väldigt oväntat för många som har följt honom under alla år. Han har alltid sagt att Mojang ska vara en oberoende spelstudio som går sin egen väg, alltså inte sälja ut sin ”själ” till större bolag. Men nu äger Microsoft Minecraft. Notch förklaring var dock väldigt rimlig, han säger att det var svårt att driva en sådan stor succé själv. Pressen blev för stor helt enkelt när man har sålt över 20 miljoner utgåvor och då finns det 20 miljoner människor som kan begära support, utveckling osv. Så här skriver han på sin blogg när försäljningen blev offentlig:

”Det handlar inte om pengar. Det handlar om att behålla mitt förstånd”

”Det enda alternativet var att sälja Mojang. Oroa er inte för det”